Metal Geri Dönüşüm Tesisi Kurulumu anahtar teslim proje olarak teslim ediyoruz. Dünyada metal atık miktarının artışı ve
Metal Geri Dönüşüm Tesisi Kurulumu anahtar teslim proje olarak teslim ediyoruz.
Dünyada metal atık miktarının artışı ve doğaya zarar vermeden geri dönüşüm ihtiyacı, bu atıklara özel geri dönüşüm sektörü doğurdu.
METAL GERİ DÖNÜŞÜM PROJESİ;
1- TOPLAMA
Metaller için toplama işlemi, yüksek hurda değeri nedeniyle diğer hurda malzemelerden farklıdır. Bu nedenle hurda alanlarına satılan, çöp olarak atılandan daha fazladır. En büyük hurda demir metal kaynağı hurda araçlardan geliyor. Diğer kaynaklar arasında büyük çelik yapılar, demiryolu rayları, gemiler, tarım ekipmanları ve elbette tüketici hurdası yer alıyor.
2- SINIFLANDIRMA
Sınıflandırma, metalleri karışık hurda metal akışından veya karışık çok malzemeli atık akışından ayırmayı içerir. Otomatik geri dönüşüm işlemlerinde, malzeme ayırma işlemine yardımcı olmak için mıknatıslar ve optik sensörler kullanılır. Manyetik ayırma işlemiyle demir hurdası kolayca ayrıldığı gibi Eddy Current Manyetik Separatörle de ferromanyetik olan metaller Alüminyum ve Bakır ters manyetikleme işlemiyle ayrıştırılabiliyor. Bununla birlikte optik sensörlerle de renk e göre ayrım işlemi yapılmaktadır.
3- İŞLEME
Sınıflandırma dan sonra işlemeye sokulur. Burada öncelikle kırıcı ile tane boyutu inceltilip daha hassas ayırma işlemleri uygulanır ve ergitme işlemine olabildiğince temiz olarak yollanır.
4- ERİTME – ERGİTME İŞLEMİ
Her metal, söz konusu metali eritmek için tasarlanmış belirli bir fırına alınır. Bu adımda önemli miktarda enerji kullanılır. Yine de yukarıda bahsedildiği gibi, metallerin eritilmesi ve geri dönüştürülmesi için gereken enerji, işlenmemiş hammaddeler kullanılarak metallerin üretilmesi için ihtiyaç duyulan enerjiden çok daha azdır. Fırının büyüklüğüne, fırının ısının derecesine ve metal hacmine bağlı olarak, erime sadece birkaç dakika ila saat arasında sürebilir.
5- SON ADIM
Metaller soğutulduktan sonra ve katılaşınca, kullanıma hazırdır. Daha sonra yepyeni ürünlerin üretiminde hammadde yada yarı mamül olarak kullanıldığı çeşitli fabrikalara taşınırlar. Bu metal çubuklardan yapılan ürünler kullanım ömrünün sonuna geldiğinde, metal geri dönüşüm işlemi tekrar gerçekleşir.